Kacsasült töltelékkel

2013.12.11 00:22

 

Hozzávalók

4 db hízott kacsacomb, vagy egy egész kacsa, 

majoranna, só,

fokhagyma, 

hagyma, 

kacsa vagy csirkemáj, 

8 db zsemle, 

1 tojás, 

zsemlemorzsa

A kacsacombokat előző este bevagdaljuk, sóval majorannával fűszerezzük, két, háromfej fokhagymát mellé teszünk fóliával letakarjuk és éjszakára a hűtóbe tesszük.

Töltelék: zsemléket beáztatjuk, összemorzsoljuk, kisfej hagymát, 1-2 gerezd fokhagymát (kis friss petrezselyem is kell) apróra vágunk, pici kacsazsíron megfonnyasztjuk, a zsemlékre öntjük. Fél kacsamájat, vagy 3 csirkemájat deszkán elkaparunk a zsemlékre öntünk. Só, bors, majoranna, pici pirospaprika, 1-2 tojás izesítésnek.

 A masszát összegyúrjuk.

A kacsacombokat tepsibe tesszük, zsírt nem teszünk alá, csak pici vizet, fóliával letakarjuk, sütőbe 250 fokon sütjük, míg meg nem puhul. Utána a fóliát levesszük, szalonnát sörbe áztatunk és ezzel a combokat bekenjük és ropogósra sütjük.

A tölteléket zsemlemorzsába megforgatjuk a kacsából kisült zsírral a jénai tálat kikenjük, és tölteléket beletesszük majd megsütjük.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode