Kacsasült töltelékkel
2013.12.11 00:22
Hozzávalók:
4 db hízott kacsacomb, vagy egy egész kacsa,
majoranna, só,
fokhagyma,
hagyma,
kacsa vagy csirkemáj,
8 db zsemle,
1 tojás,
zsemlemorzsa
A kacsacombokat előző este bevagdaljuk, sóval majorannával fűszerezzük, két, háromfej fokhagymát mellé teszünk fóliával letakarjuk és éjszakára a hűtóbe tesszük.
Töltelék: zsemléket beáztatjuk, összemorzsoljuk, kisfej hagymát, 1-2 gerezd fokhagymát (kis friss petrezselyem is kell) apróra vágunk, pici kacsazsíron megfonnyasztjuk, a zsemlékre öntjük. Fél kacsamájat, vagy 3 csirkemájat deszkán elkaparunk a zsemlékre öntünk. Só, bors, majoranna, pici pirospaprika, 1-2 tojás izesítésnek.
A masszát összegyúrjuk.
A kacsacombokat tepsibe tesszük, zsírt nem teszünk alá, csak pici vizet, fóliával letakarjuk, sütőbe 250 fokon sütjük, míg meg nem puhul. Utána a fóliát levesszük, szalonnát sörbe áztatunk és ezzel a combokat bekenjük és ropogósra sütjük.
A tölteléket zsemlemorzsába megforgatjuk a kacsából kisült zsírral a jénai tálat kikenjük, és tölteléket beletesszük majd megsütjük.
———
Vissza