Juhtúróval töltött gomba rizzsel

2014.02.17 01:14

Hozzávalók:

  • 16 kisebb csiperkegomba
  • 20 dkg juhtúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs kapor
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj
  • 25 dkg rizs
  • 50 dkg csemegeuborka

A gomba szárát leválasztjuk, és a gombafejeket enyhén sózzuk, borsozzuk. (Kevés só szükséges, mert a juhtúró is sós.) A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott kaporral és a zúzott fokhagymával. 2-2 gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, összeragasztunk, majd szokásos módon panírozunk, lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatva, és bő forró olajban kisütjük. Közben elkészítjük a rizst és csemegeuborkával tálaljuk.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode