Juhtúróval töltött gomba rizzsel
2014.02.17 01:14Hozzávalók:
- 16 kisebb csiperkegomba
- 20 dkg juhtúró
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cs kapor
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 12 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
- 25 dkg rizs
- 50 dkg csemegeuborka
A gomba szárát leválasztjuk, és a gombafejeket enyhén sózzuk, borsozzuk. (Kevés só szükséges, mert a juhtúró is sós.) A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott kaporral és a zúzott fokhagymával. 2-2 gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, összeragasztunk, majd szokásos módon panírozunk, lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatva, és bő forró olajban kisütjük. Közben elkészítjük a rizst és csemegeuborkával tálaljuk.
———
Vissza