Jókai bableves

2014.01.04 22:40

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárazbab (előző este be kell áztatni)
  • 25 dkg füstölt sonka
  • 1 szál száraz kolbász
  • 1 vörös hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 kanál liszt
  • olaj, só, bors, pirospaprika
  • 1 tojás

 

Elkészítés:

A babot a hagymával és a sonkával együtt enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor már a bab és a hús majdnem kész, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és gyökeret, valamint a kolbászt, a fűszereket és készre főzzük. Amikor már minden alkotóelem fogyasztható puhaságú, 2 kanál liszttel, olajjal és pirospaprikával készült rántással dúsítjuk, és beleszaggatjuk az 1 tojásból és 2 kanál lisztből készült galuskákat is.  Ha a galuskák puhák, kész a leves is. 

 

 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode