Jókai bableves
2014.01.04 22:40Hozzávalók:
- 25 dkg szárazbab (előző este be kell áztatni)
- 25 dkg füstölt sonka
- 1 szál száraz kolbász
- 1 vörös hagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 kanál liszt
- olaj, só, bors, pirospaprika
- 1 tojás
Elkészítés:
A babot a hagymával és a sonkával együtt enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor már a bab és a hús majdnem kész, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és gyökeret, valamint a kolbászt, a fűszereket és készre főzzük. Amikor már minden alkotóelem fogyasztható puhaságú, 2 kanál liszttel, olajjal és pirospaprikával készült rántással dúsítjuk, és beleszaggatjuk az 1 tojásból és 2 kanál lisztből készült galuskákat is. Ha a galuskák puhák, kész a leves is.
———
Vissza