Joghurtos csirkecomb

2014.03.29 04:29

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 dl joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs petrezselyem
  • só, bors
  • olivaolaj
  • 1 kg újburgonya

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a pácot, a joghurtot összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával és kb. 2 ek olivaolajjal. A combokat megforgatjuk a joghurtos pácban, és egy hőálló tálba vagy tepsibe rakjuk (a maradék joghurtot is ráöntjük a húsra). Ha időnk engedi, hagyjuk érlelődni hűtőben a húsokat kb. 1 órát, ha erre nincs időnk, akkor máris süthetjük. Az előmelegített sütőben (kb. 180 ° C-on) fólia alatt kezdjük sütni a húsokat, majd amikor már a hús megpuhult (kb. 45 perc) levesszük a fóliát (ha túl sok levet engedett leöntjük róla a vizet) és pirosra sütjük.

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és vajban gyakori kevergetés mellett megpirítjuk (vizet nem kell önteni alá) majd sózzuk és tálalhatjuk is.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza