Joghurtos citromkrém
2014.02.11 23:03Hozzávalók:
- 1 citrom
- 1 tojás
- 12 dkg cukor
- 3 dk vaj
- 30 dkg joghurt
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A vajat kis lángon felolvasztjuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a citrom héját, levét és kézi habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert tojást, majd visszatesszük a tűzre, és 10 percig folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a joghurtot.
Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszínt is hozzáforgatjuk és poharakba tesszük.
Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a joghurtot.
Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszínt is hozzáforgatjuk és poharakba tesszük.
———
Vissza