Házi lekvárral töltött piskótatekercs

2014.01.17 01:41

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • fél csomag sütőpor
  • házi baracklekvár

A 6 tojásból piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A sütőport elvegyítjük a liszttel és a tojás sárgájára szitáljuk, elkeverjük, majd a felvert habot is hozzákeverjük kis adagonként. A habot csak óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült lehúzzuk a papírt, és még melegen feltekerjük a piskótát egy tiszta konyharuha segítségével, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt megkenjük házi baracklekvárral, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Vissza