Házi lekvárral töltött piskótatekercs
2014.01.17 01:41Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- házi baracklekvár
A 6 tojásból piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A sütőport elvegyítjük a liszttel és a tojás sárgájára szitáljuk, elkeverjük, majd a felvert habot is hozzákeverjük kis adagonként. A habot csak óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült lehúzzuk a papírt, és még melegen feltekerjük a piskótát egy tiszta konyharuha segítségével, és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt megkenjük házi baracklekvárral, és porcukorral meghintve tálaljuk.
———
Vissza