Halászlé
2013.12.11 00:15
Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 2 db kisebb keszeg
- 4 db törpe harcsa
- 2 fej vörös hagyna
- 1 db zöldpaprika
- 1 db közepes burgonya
- 30 dkg halbelsőség
- 30 dkg haltej
- 10 dkg ikra
- 1-2 db halászlé kocka
Elkészítés: hagyma, paprika, paradicsom, burgonya felvágva, 3 szelet filézett ponty, törpe harcsa, keszeg, bő vízben lassú tüzön forralva (só, 1 halászlé kocka), kb. 1 órán át. Kézi passzírozóval az egészet átdaráljuk.
Utána felönjük vízzel (így kb. 4 liter lesz) Lassú tűzön forraljuk, majd a vízzel elkevert piros paprikát beleöntjük. 4!-5 szelet elóre besózott pontyot, halbelsőséget, haltejet, ikrát beletesszük és kb. 10 percig lassan forrni hagyjuk.
———
Vissza