Halászlé

2013.12.11 00:15

 

Hozzávalók: 

  • 1 kg ponty
  • 2 db kisebb keszeg
  • 4 db törpe harcsa
  • 2 fej vörös hagyna
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db közepes burgonya
  • 30 dkg halbelsőség
  • 30 dkg haltej
  • 10 dkg ikra
  • 1-2 db halászlé kocka

Elkészítés: hagyma, paprika, paradicsom, burgonya felvágva, 3 szelet filézett ponty, törpe harcsa, keszeg, bő vízben lassú tüzön forralva (só, 1 halászlé kocka), kb. 1 órán át. Kézi passzírozóval az egészet átdaráljuk.

Utána felönjük vízzel (így kb. 4 liter lesz) Lassú tűzön forraljuk, majd a vízzel elkevert piros paprikát beleöntjük. 4!-5 szelet elóre besózott pontyot, halbelsőséget, haltejet, ikrát beletesszük és kb. 10 percig lassan forrni hagyjuk.

Vissza