Gyros tzatzikivel
2014.01.09 01:34Hozzávalók:
- 80 dkg sertés lapocka vagy 2 db csirkemellfilé
- 1 kg burgonya
- 1 db kígyóuborka
- 3 dl joghurt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors, fehér bors
- gyros fűszerkeverék
- 2 ek olivaolaj
- olaj
A burgonyával érdemes kezdeni. A burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és olajjal kissé meglocsoljuk. (Egyszerűbb a burgonyát egy tasakba rakni, megszórni sóval, borssal, olajjal, és jól összerázni.) A burgonyát tepsibe rakjuk és 200 ° C –on megsütjük.
Elkészítjük a tzatzikit, az uborkát félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A joghurtot összekeverjük az olivaolajjal, a zúzott fokhagymával, és az uborkára öntjük, sózzuk, őrölt fehér borssal ízesítjük
A felkockázott lapockát meglocsoljuk olajjal, lehetőleg olivaolajjal, és összeforgatjuk a fűszerkeverékkel, sóval, borssal. Ha van időnk pihentessük a húst 20-30 percig, de nem szükséges. Serpenyőben olajat hevítünk, és a húst hírtelen megpirítjuk, hogy kérget kapjon, majd a lángot mérsékelve, a húst tovább sütjük, hogy megpuhuljon.
———
Vissza