Gulyásleves gazdagon
2014.03.06 12:00Hozzávalók:
- 1 kg borjú (esetleg marha) lábszár
- ½ fej vöröshagyma (közepes méret)
- 1 cs tisztított, felaprított zöldség vagy 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa felkarikázva
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek liszt
- pirospaprika
- majoranna, őrölt bors, só
- ½ kg burgonya, kis kockára vágva
- csipetke (1 tojásból készítve)
- 1 db sárga paprika, 1 db paradicsom, negyed zeller
- olaj
Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát, zöldséget megpároljuk, majd a felkockázott hússal együtt további néhány percig pároljuk, míg a hús fehér színű nem lesz. 1 evőkanál lisztet, kis idő múlva pirospaprikát adunk hozzá, majd felengedjük vízzel (kb.3-4 liter).
Sóval, majorannával, és kicsi őrölt borssal ízesítjük, a paradicsomot, sárga paprikát, fokhagymát és egy negyed zellert, vagy annak zöldjét beletesszük, és lassú tűzön főzzük. (kb.1-1 ½ óra)
Mielőtt a hús teljesen megpuhul, beletesszük a burgonyát, és forrástól számított 10 perc múlva a csipetkét.
Még 10 perc főzés és igazán finom magyaros ételt tálalhatunk.
———
Vissza