Gulyásleves

2013.12.20 13:43

Hozzávalók:

·         40 dkg sertéscomb

·         1 fej vöröshagyma

·         1 sárgarépa

·         1 fehérrépa

·         3 közepes burgonya

·         1-1 zöldpaprika és paradicsom

·         1 tojás, liszt (nokedlihez)

·         só, pirospaprika, ételízesítő, (majoranna) olaj

Az alaposan megmosott húst kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát kicsi olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a húst, és felengedjük vízzel. Sóval ételízesítővel fűszerezzük, és a paradicsommal és paprikával félpuhára főzzük a húst. Amikor a hús már félig megfőtt beletesszük a felkarikázott répákat és a kockára vágott burgonyát. Amikor a zöldségek is megpuhultak nokedlit szaggatunk a levesbe és készre főzzük.

Vissza