Gulyásleves
2013.12.20 13:43Hozzávalók:
· 40 dkg sertéscomb
· 1 fej vöröshagyma
· 1 sárgarépa
· 1 fehérrépa
· 3 közepes burgonya
· 1-1 zöldpaprika és paradicsom
· 1 tojás, liszt (nokedlihez)
· só, pirospaprika, ételízesítő, (majoranna) olaj
Az alaposan megmosott húst kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát kicsi olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a húst, és felengedjük vízzel. Sóval ételízesítővel fűszerezzük, és a paradicsommal és paprikával félpuhára főzzük a húst. Amikor a hús már félig megfőtt beletesszük a felkarikázott répákat és a kockára vágott burgonyát. Amikor a zöldségek is megpuhultak nokedlit szaggatunk a levesbe és készre főzzük.
———
Vissza