Görög tepsis pulyka
2014.02.17 22:09Hozzávalók:
- 25 dkg darált pulykahús
- 1 tojás
- 2 hagyna
- 1 marék mentalevél
- 2 nagyobb burgonya
- 2 cukkini
- 15 dkg koktélparadicsom
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg fetasajt
Elkészítés:
A darált húst a tojással, sóval és borssal alaposan összekeverjük, belereszelünk egy fél hagymát és az apróra vágott mentalevelet. Ha szükséges, teszünk bele kevés zsemlemorzsát és golyókat formázunk a masszából, majd egy tűzálló tálba tesszük.
Körétesszük a cikkekre vágott hagymát, krumplit, cukkinit és a koktéparadicsomokat. Meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk és kb. 25-30 percig sütjük. Tálaláskor rámorzsoljuk a sajtot és a maradék mentát.
———
Vissza