Gombás rakott csirke

2014.02.20 10:47

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg gomba
  • 3 dl tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 cs petrezselyem
  • só, bors
  • 25 – 25 dkg vecsési csalamádé és csemege uborka

Egy nagyobb tűzálló tálat kevés olajjal kikenünk. Alulra teszünk egy sor karikára vágott burgonyát, sózzuk, és megkenjük tejföllel. Rárakjuk a csirkecombokat, megszórjuk sóval, borssal, apróra vágott gombával, petrezselyemmel, és meglocsoljuk tejföllel. Végül a maradék burgonya, amit szintén sózunk, bekenünk egy kis olajjal, valamint a maradék tejföllel. Három-négy dl vízben felfőzünk 1-1,5 kanál ételízesítőt, ráöntjük a rakott csirkére, alufóliával vagy fedővel befedjük, és előmelegített sütőbe toljuk. Nem túl forró sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Amikor a hús már puha, fedő nélkül pirosra sütjük.

Vissza