Gombás rakott csirke
2014.02.20 10:47Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb
- 1 kg burgonya
- 25 dkg gomba
- 3 dl tejföl
- 0,5 dl olaj
- 1 ek ételízesítő
- 1 cs petrezselyem
- só, bors
- 25 – 25 dkg vecsési csalamádé és csemege uborka
Egy nagyobb tűzálló tálat kevés olajjal kikenünk. Alulra teszünk egy sor karikára vágott burgonyát, sózzuk, és megkenjük tejföllel. Rárakjuk a csirkecombokat, megszórjuk sóval, borssal, apróra vágott gombával, petrezselyemmel, és meglocsoljuk tejföllel. Végül a maradék burgonya, amit szintén sózunk, bekenünk egy kis olajjal, valamint a maradék tejföllel. Három-négy dl vízben felfőzünk 1-1,5 kanál ételízesítőt, ráöntjük a rakott csirkére, alufóliával vagy fedővel befedjük, és előmelegített sütőbe toljuk. Nem túl forró sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Amikor a hús már puha, fedő nélkül pirosra sütjük.
———
Vissza