Gombás pulykaragu tésztával
2014.04.10 22:33Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell
- 25 dkg barna csiperke
- 1 kis póréhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- olaj
- só, bors
- 1 kanál mustár
- pirospaprika
- 1 csomag fussili
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a pulykamellet kockákra vágjuk. 1 kanál olajat és a mustárt 1 gerezd préselt fokhagymával, a póréhagymával és a hűssal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk enyhén, ízlés szerint egy kevés pirospaprikát is adunk hozzá. A keveréket kis időre pihentetjük.
A gombát szeleteljük és megpároljuk, hozzáadunk ízlés szerinti mennyiségű aprított petrezselymet és lepirítjuk.
A húst szintén pirítjuk, hozzátesszük a maradék petrezselymet, a gombát és 2-3 dl vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges, utánaízesítünk és belekeverjük a tejfölt.
Fussilivel tálaljuk.
———
Vissza