Gombás pulykaragu tésztával

2014.04.10 22:33

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • 25 dkg barna csiperke
  • 1 kis póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • só, bors
  • 1 kanál mustár
  • pirospaprika
  • 1 csomag fussili
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a pulykamellet kockákra vágjuk. 1 kanál olajat és a mustárt 1 gerezd préselt fokhagymával, a póréhagymával és a hűssal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk enyhén, ízlés szerint egy kevés pirospaprikát is adunk hozzá. A keveréket kis időre pihentetjük. 
A gombát szeleteljük és megpároljuk, hozzáadunk ízlés szerinti mennyiségű aprított petrezselymet és lepirítjuk. 
A húst szintén pirítjuk, hozzátesszük a maradék petrezselymet, a gombát és 2-3 dl vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges, utánaízesítünk és belekeverjük a tejfölt. 
Fussilivel tálaljuk. 
Vissza