Gombás-baconos frittata

2013.12.15 21:40

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 12 szelet bacon
  • 20 dkg csiperke vagy krémgomba
  • 1 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A bacon-okat apró kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt gombát, ízesítjük. Amikor szépen megpárolódott a gomba, ráöntjük a tojásokkal elkevert tejszínt, összekeverjük, rátesszük a reszelt sajtot és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Serpenyő helyett lehet muffin-formában is sütni, ilyenkor a mélyedéseket a baconszeletekkel kibéleljük és ebbe öntjük bele a gombás-tojásos keveréket. 

Vissza