Gombás-baconos frittata
2013.12.15 21:40Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 12 szelet bacon
- 20 dkg csiperke vagy krémgomba
- 1 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A bacon-okat apró kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt gombát, ízesítjük. Amikor szépen megpárolódott a gomba, ráöntjük a tojásokkal elkevert tejszínt, összekeverjük, rátesszük a reszelt sajtot és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Serpenyő helyett lehet muffin-formában is sütni, ilyenkor a mélyedéseket a baconszeletekkel kibéleljük és ebbe öntjük bele a gombás-tojásos keveréket.
———
Vissza