Gombapörkölt tejszínes polentával

2014.04.04 21:23

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg kukoricadara
  • 2 dl tejszín
  • 2 kanál olaj
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk. Az olajon a kockázott vöröshagymát megdinszteljük, elkészítjük a pörköltalapot és beletesszük a gombákat és az apróra vágott petrezselymet. Felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk. 

A polentához a tejszínt 1 dl vízzel felforraljuk és lassan beleöntjük a kukoricadarát, ízlés szerint ízesítjük és addig főzzük, míg burgonyapüré-szerű állaga nem lesz. Ha szükséges, vízzel  vagy tejjel higíthatjuk.

 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode