Gombapörkölt tejszínes polentával
2014.04.04 21:23Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 25 dkg kukoricadara
- 2 dl tejszín
- 2 kanál olaj
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk. Az olajon a kockázott vöröshagymát megdinszteljük, elkészítjük a pörköltalapot és beletesszük a gombákat és az apróra vágott petrezselymet. Felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk.
A polentához a tejszínt 1 dl vízzel felforraljuk és lassan beleöntjük a kukoricadarát, ízlés szerint ízesítjük és addig főzzük, míg burgonyapüré-szerű állaga nem lesz. Ha szükséges, vízzel vagy tejjel higíthatjuk.
———
Vissza