Gombakrémleves

2014.01.04 23:07

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 1 krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, kakukkfű
  • olaj
Elkészítés:
A gombát tisztítjuk (szükség esetén forrázzuk), felkockázzuk és a hagymával együtt kevés olajon megpároljuk. Felengedjük 1 liter vízzel majd a sárgarépát és a krumplit is beletesszük, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel. Amikor a zöldségek megfőttek, levesszük a tűzről, belecsorgatjuk a tejszínt botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint pár csepp citromlevet csöpögtetünk rá. 
 
Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode