Gnocchi bazsalikomos sajtszósszal

2014.03.06 11:58

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25-30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dl tejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 levél bazsalikom
  • 15 dkg ementáli sajt
  • ízlés szerint só, bors, (fehérbors) szerecsendió

 

A burgonyát megfőzzük, majd melegen krumplinyomón átnyomjuk. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, és annyi liszttel keverjük össze, hogy összeálljon, és formázható legyen. Kisebb darabokat vágunk belőle, és vékonyabb hurkákat sodrunk, amiből kb. 2 cm-es darabkákat vágunk, és villa hátoldalával mintázunk. Lobogó sós vízben megfőzzük ( ha feljönnek a víz tetejére, akkor készen vannak). Kiszedjük a gnocchikat, és meglocsoljuk sajtszósszal.

A sajtszószhoz a tejszínt felmelegítjük, beledobjuk, a vékonyan felszeletelt fokhagymát, és az apróra vágott bazsalikomlevelet, majd a kisebb darabokra vágott sajtot is beletesszük, hogy elolvadjon a tejszínben.

A sajtszószt készíthetjük úgy is, hogy egy pici olivaolajon megpirítjuk a fokhagymát, és az apróra vágott bazsalikomlevelet, és azután öntjük rá a tejszínt, a fűszereket, majd a sajtot.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode