Gnocchi bazsalikomos sajtszósszal
2014.03.06 11:58Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25-30 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- 5 dl tejszín
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4-5 levél bazsalikom
- 15 dkg ementáli sajt
- ízlés szerint só, bors, (fehérbors) szerecsendió
A burgonyát megfőzzük, majd melegen krumplinyomón átnyomjuk. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, és annyi liszttel keverjük össze, hogy összeálljon, és formázható legyen. Kisebb darabokat vágunk belőle, és vékonyabb hurkákat sodrunk, amiből kb. 2 cm-es darabkákat vágunk, és villa hátoldalával mintázunk. Lobogó sós vízben megfőzzük ( ha feljönnek a víz tetejére, akkor készen vannak). Kiszedjük a gnocchikat, és meglocsoljuk sajtszósszal.
A sajtszószhoz a tejszínt felmelegítjük, beledobjuk, a vékonyan felszeletelt fokhagymát, és az apróra vágott bazsalikomlevelet, majd a kisebb darabokra vágott sajtot is beletesszük, hogy elolvadjon a tejszínben.
A sajtszószt készíthetjük úgy is, hogy egy pici olivaolajon megpirítjuk a fokhagymát, és az apróra vágott bazsalikomlevelet, és azután öntjük rá a tejszínt, a fűszereket, majd a sajtot.
———
Vissza