Gazdag minestrone

2014.01.09 00:36

Hozzávalók:

  • 2 szál nagyobb sárgarépa
  • 2 szál gyökér 
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 közepes fej zeller
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1/2 db karaláb
  • 3 db közepes krumpli
  • 3 maréknyi lencse
  • 3-4 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanálnyi zöldségleves por
  • 1/2 citrom leve
  • 250 ml paradicsomszósz
  • barna tönkölytészta
  • szárított  vagy friss bazsalikom
  • 1,5 l víz

Kiegészíthetjük még zöldborsóval, vagy lencse helyett használhatunk szemes babot.

A beáztatott lencsét előszőr puhára főzzük, amíg a lencse fő addig a 
 zöldségeket megtisztítjuk és a répát, gyökeret, zellert apró kockákra vágjuk. A paradicsomot negyedeljük, a krumplit szintén kockára vágjuk. Az olívaolajon megpároljuk a zöldségeket, majd megszórjuk a levesporral és lefedve kb. 5-7 percig pároljuk. 
Majd felöntjük a vízzel és lassan kis lángon főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáöntjük a paradicsomszószt és együtt meglobbantjuk. Időközben sós vízben kifőzzük a tésztát. Majd hozzá adjuk a puhára főtt lencsével együtt. 3-4 percig még együtt főzzük , ízesítjük ha szükséges még sóval, szárított bazsalikommal, friss citromlével.
Igazából másnap sokkal finomabb amikor “összeérnek” a zöldségek ízei.

Eredeti recept:

https://www.fittanyuka.hu/gazdag-minestrone/

Vissza