Gazdag minestrone
2014.01.09 00:36Hozzávalók:
- 2 szál nagyobb sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 2 db paradicsom
- 1/2 közepes fej zeller
- 2 cikk fokhagyma
- 1/2 db karaláb
- 3 db közepes krumpli
- 3 maréknyi lencse
- 3-4 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanálnyi zöldségleves por
- 1/2 citrom leve
- 250 ml paradicsomszósz
- barna tönkölytészta
- szárított vagy friss bazsalikom
- 1,5 l víz
Kiegészíthetjük még zöldborsóval, vagy lencse helyett használhatunk szemes babot.
A beáztatott lencsét előszőr puhára főzzük, amíg a lencse fő addig a
zöldségeket megtisztítjuk és a répát, gyökeret, zellert apró kockákra vágjuk. A paradicsomot negyedeljük, a krumplit szintén kockára vágjuk. Az olívaolajon megpároljuk a zöldségeket, majd megszórjuk a levesporral és lefedve kb. 5-7 percig pároljuk.
Majd felöntjük a vízzel és lassan kis lángon főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáöntjük a paradicsomszószt és együtt meglobbantjuk. Időközben sós vízben kifőzzük a tésztát. Majd hozzá adjuk a puhára főtt lencsével együtt. 3-4 percig még együtt főzzük , ízesítjük ha szükséges még sóval, szárított bazsalikommal, friss citromlével.
Igazából másnap sokkal finomabb amikor “összeérnek” a zöldségek ízei.
Eredeti recept:
———
Vissza