Fűszeres sertéshús csapatival

2014.01.29 22:56

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 60 dkg sertéshús
  • 1 vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 gyömbér
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk kurkuma
  • 1 ek cukor (barnacukor)
  • 1 dl zöldségleves
  • őrölt kardamon
  • fahéj
  • só, bors
  • olaj
  • 1-2 ek vaj

A csapatihoz:

  • 10 dkg liszt
  • 1 ek olaj
  • ½ tk só

A csapatihoz 0,6 dl forró vízben feloldjuk a sót, összekeverjük a liszttel, és az olajjal, majd összegyúrjuk, golyót formázunk belőle, és letakarva 30 percet pihentetjük. A tésztát végül négy részre osztjuk, lisztezett deszkán vékony körformára nyújtjuk, és forró serpenyőben, zsiradék nélkül mindkét oldalukat megpirítjuk.

A húst felkockázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, a paradicsomot felszeleteljük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a gyömbért és félretesszük. A húst lepirítjuk, sóval borssal, fahéjjal, kardamommal, korianderrel, kurkumával fűszerezzük. Megszórjuk a cukorral, és a hagymás keverékkel, majd hozzáadjuk a citrom levét, és a zöldséglevet és addig főzzük, amíg el nem párolog a folyadék. A paradicsomszeleteket egy serpenyőben megpirítjuk, majd a húshoz adjuk. A húst csapatival tálaljuk, díszítésként pedig használhatunk friss petrezselyemzöldet (apróra vágott petrezselyemmel megszórhatjuk a húst).

Vissza