Fűszeres sertéshús csapatival
2014.01.29 22:56Hozzávalók:
A húshoz:
- 60 dkg sertéshús
- 1 vöröshagyma
- 4 paradicsom
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 gyömbér
- 1 kk őrölt koriander
- 1 kk kurkuma
- 1 ek cukor (barnacukor)
- 1 dl zöldségleves
- őrölt kardamon
- fahéj
- só, bors
- olaj
- 1-2 ek vaj
A csapatihoz:
- 10 dkg liszt
- 1 ek olaj
- ½ tk só
A csapatihoz 0,6 dl forró vízben feloldjuk a sót, összekeverjük a liszttel, és az olajjal, majd összegyúrjuk, golyót formázunk belőle, és letakarva 30 percet pihentetjük. A tésztát végül négy részre osztjuk, lisztezett deszkán vékony körformára nyújtjuk, és forró serpenyőben, zsiradék nélkül mindkét oldalukat megpirítjuk.
A húst felkockázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, a paradicsomot felszeleteljük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a gyömbért és félretesszük. A húst lepirítjuk, sóval borssal, fahéjjal, kardamommal, korianderrel, kurkumával fűszerezzük. Megszórjuk a cukorral, és a hagymás keverékkel, majd hozzáadjuk a citrom levét, és a zöldséglevet és addig főzzük, amíg el nem párolog a folyadék. A paradicsomszeleteket egy serpenyőben megpirítjuk, majd a húshoz adjuk. A húst csapatival tálaljuk, díszítésként pedig használhatunk friss petrezselyemzöldet (apróra vágott petrezselyemmel megszórhatjuk a húst).
———
Vissza