Fűszeres céklakrémleves
2014.01.10 13:13Hozzávalók:
- 4 db közepes cékla
- 2 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 teáskanálnyi himalaya só
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 2-3 evőkanál nyírfacukor vagy kókusz cukor
- 1 evőkanálnyi kókusz olaj
- 200 ml kókusz tejszín
- 1-1,5 l víz
A céklát, krumplit lehéjazzuk, felkockázzuk.
A vöröshagymát szintén lehéjazzuk és felaprítjuk. Először a hagymát a kókusz olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a krumplit, céklát, sózzuk és együtt pár percig fedő alatt pároljuk, majd felöntjük a vízzel, fűszerezzük és addig főzzük ameddig puhára nem fő a cékla és a krumpli. Lehúzzuk a lángról és keveset hagyjuk hűlni. Majd kézi botmixer segítségével krémesre mixeljük. Visszahelyezzük a lángra és hozzáöntjük a kókusz tejszínt, édesítjük a nyírfa vagy kókusz cukorral. Ízlés szerint még fűszerezhetjük a fenti fűszerekkel.
———
Vissza