Fűszeres almás szelet

2014.01.04 18:07

 

Hozzávalók:

  • 80 dkg alma
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 25 dkg lágy vaj
  • 20 dkg porcukor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 evőkanál barack pálinka

 

Az almákat meghámozom és nagyságtól függően 12-16 gerezdre vágom, majd meglocsolom citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
A lisztet összekeverem a keményítővel és a sütőporral, a vajat habosra keverem a porcukorral és egy csipet sóval. Egyenként, folyamatosan keverve hozzáadom a tojásokat, majd a lisztkeveréket, végül 2 részre osztom. Egyikbe beledolgozom a citromhéjat és a fahéjat, a másikba a kakaót és a mézeskalács fűszerkeveréket.
Egy 25×30 centis tepsit kibélelek sütőpapírral. Csőrbetét nélküli habzsákba töltöm az egyik tésztát, és a tepsibe hosszában 3 dundi csíkot húzok, majd a másik krémmel  kitöltöm az üres csíkokat. A sorokba belenyomkodom az almagerezdeket, majd betolom a tepsit a 180 C-fokra előmelegített sütőbe és 1 órán át sütöm.
A lekvárt elkeverem a barack pálinkával, az egészet felmelegítem és megkenem vele a forró süti tetejét. Tálaláskor úgy vágom, hogy mindegyik szeletbe barna és fehér tészta is jusson.

Forrás:

https://gabojsza.cafeblog.hu/2013/01/31/fuszeres-almas-szelet/

Vissza