Fűszeres almás szelet
2014.01.04 18:07
Hozzávalók:
- 80 dkg alma
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 25 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1/2 csomag sütőpor
- 25 dkg lágy vaj
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- 4 tojás
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál barack pálinka
Az almákat meghámozom és nagyságtól függően 12-16 gerezdre vágom, majd meglocsolom citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
A lisztet összekeverem a keményítővel és a sütőporral, a vajat habosra keverem a porcukorral és egy csipet sóval. Egyenként, folyamatosan keverve hozzáadom a tojásokat, majd a lisztkeveréket, végül 2 részre osztom. Egyikbe beledolgozom a citromhéjat és a fahéjat, a másikba a kakaót és a mézeskalács fűszerkeveréket.
Egy 25×30 centis tepsit kibélelek sütőpapírral. Csőrbetét nélküli habzsákba töltöm az egyik tésztát, és a tepsibe hosszában 3 dundi csíkot húzok, majd a másik krémmel kitöltöm az üres csíkokat. A sorokba belenyomkodom az almagerezdeket, majd betolom a tepsit a 180 C-fokra előmelegített sütőbe és 1 órán át sütöm.
A lekvárt elkeverem a barack pálinkával, az egészet felmelegítem és megkenem vele a forró süti tetejét. Tálaláskor úgy vágom, hogy mindegyik szeletbe barna és fehér tészta is jusson.
Forrás:
https://gabojsza.cafeblog.hu/2013/01/31/fuszeres-almas-szelet/
———
Vissza