Füles tészta
2014.01.04 17:31Hozzávalók:
- 500 g orecchiette, vagy nagykagyló tészta
- 3-4 ek olivaolaj
- 5-6 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 db hámozott paradicsom konzerv (egyenként 400 grammos)
- 2 db natúr sajtkrém rúd (100 grammos)
- frissen reszelt parmezán (ízlés szerint)
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 4 dl tejszín (30% -os, mert a 10%-os főzőtejszíntől túl híg lesz)
- 1 ek szárított bazsalikom
Forralok vizet, sózom és al dente-re (fogkeményre) főzöm benne a tésztát. Közben elkészítem a szószt: az olivaolajon megfuttatom a zúzott fokhagymát, amikor megérzem az illatát, ráöntöm a két hámozott paradicsom konzervet. A falapátom élével felaprítom a paradicsom darabokat, sózom, borsozom, majd ha már forr, hozzáadom a tömlős sajtkrémet és a tejszínt. Szórok bele frissen reszelt parmezánt és addig forralom folyamatos kevergetés mellett, míg kicsit besűrűsödik. A szószt összekeverem a főtt tésztával, pár percig hagyom őket egymással barátkozni, addig megterítek. Reszelt parmezánnal, esetleg friss bazsalikommal tálalom.
———
Vissza