Füles tészta

2014.01.04 17:31

Hozzávalók:

  • 500 g orecchiette, vagy nagykagyló tészta
  • 3-4 ek olivaolaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 db hámozott paradicsom konzerv (egyenként 400 grammos)
  • 2 db natúr sajtkrém rúd (100 grammos)
  • frissen reszelt parmezán (ízlés szerint)
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 4 dl tejszín (30% -os, mert a 10%-os főzőtejszíntől túl híg lesz)
  • 1 ek szárított bazsalikom

Forralok vizet, sózom és al dente-re (fogkeményre) főzöm benne a tésztát. Közben elkészítem a szószt: az olivaolajon megfuttatom a zúzott fokhagymát, amikor megérzem az illatát, ráöntöm a két hámozott paradicsom konzervet. A falapátom élével felaprítom a paradicsom darabokat, sózom, borsozom, majd ha már forr, hozzáadom a tömlős sajtkrémet és a tejszínt. Szórok bele frissen reszelt parmezánt és addig forralom folyamatos kevergetés mellett, míg kicsit besűrűsödik. A szószt összekeverem a főtt tésztával, pár percig hagyom őket egymással barátkozni, addig megterítek. Reszelt parmezánnal, esetleg friss bazsalikommal tálalom.

https://gabojsza.cafeblog.hu/2008/08/14/kersz-egy-fulest/ 

Vissza