Friss vegyes saláta

2014.02.28 12:08

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss saláta keverék (jégsaláta, uborka, kukorica, paprika)
  • 2 db paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 1 burgonya
  • 15 dkg edami sajt
  • 5 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • olivaolaj
  • só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint (esetleg salátaöntet por)

A friss saláta keveréket egy tálba öntjük, a paradicsomot felkockázzuk, a lilahagymát felszeleteljük, és a salátakeverékhez adjuk, majd az egészet megsózzuk és átforgatjuk. A burgonyát, és a tojást megfőzzük, a sajtot lereszeljük. A megfőtt, és kihűlt burgonyát, és tojásokat felszeleteljük, a burgonyát a salátához adjuk. A fűszereket (salátaöntet port) elkeverjük 3 ek olivaolajjal, majd hozzáadjuk a tejfölt is, a salátára öntjük, és az egészet átforgatjuk. A tojásokat, és a reszelt sajtot a saláta tetején elrendezzük. Kissé lehűtjük, aztán tálaljuk. (Ezt a salátát gyakran készítjük, és többnyire nincs ideje lehűlni.)

Vissza