Fokhagymakrémleves cipóban

2014.01.17 01:40

Hozzávalók:

  • 3 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek liszt
  • só, bors
  • olaj (oliva vagy más)
  • bacon vagy reszeltsajt
  • 4 db cipó

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk olajon, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük az 1 liter vízben leoldott zöldségleves kockából készült alappal. Kicsit forraljuk, közben a tejszínt elkeverjük a liszttel, a levest besűrítjük és még néhány percig főzzük. Ha elkészült botmixerrel pürésítjük a levest. Reszelt sajttal vagy ropogósra sütött baconnel tálaljuk.

Amíg a leves elkészül, a cipók tetejét levágjuk és belsejüket kiszedjük, majd a cipókat a tetejükkel együtt forró sütőbe toljuk, és ropogósra sütjük. A levest a cipóba szedve tálaljuk.

Vissza