Fokhagymakrémleves cipóban
2014.01.17 01:40Hozzávalók:
- 3 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db zöldségleveskocka
- 2 dl tejszín
- 1 ek liszt
- só, bors
- olaj (oliva vagy más)
- bacon vagy reszeltsajt
- 4 db cipó
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk olajon, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük az 1 liter vízben leoldott zöldségleves kockából készült alappal. Kicsit forraljuk, közben a tejszínt elkeverjük a liszttel, a levest besűrítjük és még néhány percig főzzük. Ha elkészült botmixerrel pürésítjük a levest. Reszelt sajttal vagy ropogósra sütött baconnel tálaljuk.
Amíg a leves elkészül, a cipók tetejét levágjuk és belsejüket kiszedjük, majd a cipókat a tetejükkel együtt forró sütőbe toljuk, és ropogósra sütjük. A levest a cipóba szedve tálaljuk.
———
Vissza