Fittanyuka tiramisuja
2014.01.16 14:24
Hozzávalók: ( 12-14 adag)

Piskóta:
125 g világos tönkölyliszt
125 g rizsliszt vagy mandulaliszt
100 g nyírfacukor
1 tasak foszfátmentes sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
6 evőkanál kókusz olaj
2,5 dl növényi tej
Krém hozzávalók:
1 zacskó vaníliás bio puding por
80 g nyírfacukor
6 dl növényi tej
125 g bio margarin
1/2 citrom leve és lereszelt héja
1/2 kk őrölt bourbon vanília
3-4 evőkanál bio kakaópor
7 dl gabona kávé vagy lúgos kávé
A sütemény hozzávalóit összekeverjük, először a lisztet, nyírfacukrot, sütőport, majd hozzáadjuk a tejet, kókusz olajat és alaposan összedolgozzuk, majd egy szögletes ( kb. 30×20 cm) kiolajozott sütőformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180 C fokon 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából és baba piskóta hosszúságú, szélességű szeletekre vágjuk.
Krém elkészítése:
A krémhez a növényi tejben, szokásos módon megfőzzük a pudingot, amelyet átöntünk egy keverő tábla és robotgéppel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze, krémes maradjon és kicsit hűljön, közben hozzáadjuk a bio margarint, bourbon vaníliát, citromlevet és héját. Ha betudunk szerezni vanília kivonatot attól igazán finom lesz a krémünk, 1-2 kávéskanállal adhatunk hozzá, vagy tehetünk bele 2-3 csepp rum esszenciát is. Addig kavarjuk amíg langyosra hűl. Ez itt a legmunkásabb része, de megéri:).
A piskóta szeleteket egyenként belemártjuk a gabona kávéba és elkezdjük lerakni egy üvegtálba a tiramisut: egy réteg kávéba mártott piskóta sor, ráöntünk egy réteg krémet, megszórjuk kakaóporral és addig rakjuk, amíg elfogynak a hozzávalók. A végén a krémmel zárjuk és megszórjuk kakaóporral.
Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben és másnap lesz igazán finom, szeletelhető!
———
Vissza