Fenyőmagos-rozmaringos pisztráng

2013.12.11 00:39

 

Hozzávalók:

·         4 db konyhakész pisztráng

·         4 db rozmaringág

·         10 dkg fenyőmag

·         8 szem borókabogyó

·         3 gerezd fokhagyma

·         1 nagycitrom

·         15 dkg vaj

·         frissen őrölt bors

·         só

 

Elkészítés:

A fenyőmagot szárazon aranybarnára pirítjuk, az alaposan megmosott citromot karikákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk, a borókabogyót durvára aprítjuk, a fokhagymát vékony lapokra szeleteljük.

A pisztrángokat kívül-belül sózzuk, borsozzuk. Belsejébe kenjük a borókabogyót, a fokhagymát, a vékony citromszeleteket és a rozmaringágakat. (Esetleg helyettesíthető fenyőágakkal )

A sütőedényt vékonyan kivajazzuk, a halakat az edénybe fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vaj felével.

Alufóliával szorosan lefedjük, előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal, és fedetlen sütjük (légkeverésre kapcsolva) tovább kb. 20 percig, ameddig szépen megpirulnak. A sütés közben egyszer-kétszer saját szaftjával meglocsoljuk.

Tálalás előtt frissen őrölt borssal megszórjuk, rájuk hintjük a fenyőmagot, köré teszünk néhány szaftos citromgerezdet, a visszamaradt szaftját a halra és a köret köré locsoljuk.

Majonézes burgonya, párolt rizs vagy zöldköret ajánlott hozzá.
 

Vissza