Feketebabos krémleves

2014.01.29 22:50

Hozzávalók:

  • 40 dkg feketebab
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • kb. 2 dl tejszín
  • 1 ek curry
  • 1 tk friss reszelt gyömbér
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 l zöldségleves (kockából is lehet)
  • olaj
  • só, bors

A vöröshagymát felaprítjuk, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, a paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és apróbb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a curryt olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a babot, és felöntjük a zöldséglevessel. A levesbe rakjuk a paradicsomot, a gyömbért, és a kurkumát, és ha a leves felforrt, mérsékeljük a lángot, és kb. 30 percig főzzük. Kivesszük a bab felét, és a maradék levest botmixerrel pürésítjük (így sűrítjük be a levest), majd visszatesszük a babot a levesbe. Hozzákeverjük a leveshez a tejszínt, még egyszer felforraljuk, és sóval, borssal ízesítjük. (Ha túl sűrű, zöldséglevessel vagy vízzel hígíthatjuk.) Tálaláskor joghurttal meglocsolhatjuk.

Vissza