Feketebabos krémleves
2014.01.29 22:50Hozzávalók:
- 40 dkg feketebab
- 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- kb. 2 dl tejszín
- 1 ek curry
- 1 tk friss reszelt gyömbér
- csipetnyi kurkuma
- 1 l zöldségleves (kockából is lehet)
- olaj
- só, bors
A vöröshagymát felaprítjuk, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, a paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és apróbb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a curryt olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a babot, és felöntjük a zöldséglevessel. A levesbe rakjuk a paradicsomot, a gyömbért, és a kurkumát, és ha a leves felforrt, mérsékeljük a lángot, és kb. 30 percig főzzük. Kivesszük a bab felét, és a maradék levest botmixerrel pürésítjük (így sűrítjük be a levest), majd visszatesszük a babot a levesbe. Hozzákeverjük a leveshez a tejszínt, még egyszer felforraljuk, és sóval, borssal ízesítjük. (Ha túl sűrű, zöldséglevessel vagy vízzel hígíthatjuk.) Tálaláskor joghurttal meglocsolhatjuk.
———
Vissza