Fehérbab-leves zsályával
2013.12.14 14:36Hozzávalók:
· 35 dkg burgonya,
· 50 dkg nagyszemű fehérbab,
· 1 fej vöröshagyma,
· 2 gerezd fokhagyma,
· 1 liter zöldségleves
· 1 dl tej,
· 1 babérlevél,
· 1 kávéskanál reszelt citromhéj,
· 6 zsályalevél,
· frissen őrölt fekete bors, só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A megmosott babot lecsepegtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, és finomra aprítjuk. Az elkészített zöldséglevesbe beletesszük a fokhagyma présen áttört fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a babot, a babérlevelet, és hozzáöntjük a tejet. Addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. A levesből kivesszük a babérlevelet, és a zöldségeket, a babbal együtt átpasszírozzuk. Az átpasszírozott levest tűzre tesszük, és sóval, borssal, citromhéjjal ízesítjük. A forró levest tányérokba merjük, tetejét megszórjuk apróra vágott zsályalevelekkel.
———
Vissza