Fehérbab-leves zsályával

2013.12.14 14:36

Hozzávalók:

·         35 dkg burgonya,

·         50 dkg nagyszemű fehérbab,

·         1 fej vöröshagyma,

·         2 gerezd fokhagyma,

·         1 liter zöldségleves

·         1 dl tej,

·         1 babérlevél,

·         1 kávéskanál reszelt citromhéj,

·         6 zsályalevél,

·         frissen őrölt fekete bors, só

 

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A megmosott babot lecsepegtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, és finomra aprítjuk. Az elkészített zöldséglevesbe beletesszük a fokhagyma présen áttört fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a babot, a babérlevelet, és hozzáöntjük a tejet. Addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. A levesből kivesszük a babérlevelet, és a zöldségeket, a babbal együtt átpasszírozzuk. Az átpasszírozott levest tűzre tesszük, és sóval, borssal, citromhéjjal ízesítjük. A forró levest tányérokba merjük, tetejét megszórjuk apróra vágott zsályalevelekkel. 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode