Farsangi fánk
2014.02.13 02:01Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 3 tojás
- 3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3,5 dl tej
- baracklekvár
Az élesztőt 1 tk cukorral édesített 0,5 dl langyos tejben megfuttatjuk. Közben a 3 dl tejet, elkeverjük az olvasztott vajjal vagy margarinnal, 3 tojás sárgájával, a porcukorral, a vaníliás cukorral, végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A lisztet összekeverjük a kovásszal és a tojásos masszával, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk a tésztát. Ha megkelt a tészta, két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk, egy kicsit pihenni hagyjuk a tésztát, majd bő forró olajban fedő alatt megsütjük. Porcukorral megszórjuk és lekvárral tálaljuk.
———
Vissza