Farsangi fánk

2014.02.13 02:01

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 3 tojás
  • 3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3,5 dl tej
  • baracklekvár

Az élesztőt 1 tk cukorral édesített 0,5 dl langyos tejben megfuttatjuk. Közben a 3 dl tejet, elkeverjük az olvasztott vajjal vagy margarinnal, 3 tojás sárgájával, a porcukorral, a vaníliás cukorral, végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A lisztet összekeverjük a kovásszal és a tojásos masszával, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk a tésztát. Ha megkelt a tészta, két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk, egy kicsit pihenni hagyjuk a tésztát, majd bő forró olajban fedő alatt megsütjük. Porcukorral megszórjuk és lekvárral tálaljuk.

Vissza