Fajita
2014.02.05 00:46Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 2 paprika (zöld és piros)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- fél tk chili
- fél tk paprika
- fél tk köménymag
- só, bors
- olaj
- 25 dkg rizs
A húst sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk, és összekeverjük 5 ek olajjal, sóval, borssal, a chilivel, a paprikával, a köménymaggal, és a citromlével, majd a húst megforgatjuk benne, és kb. 30 percig állni hagyjuk. Amíg pihen a hús, vékony csíkokra vágjuk a paprikákat és a hagymát. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a hagymát, majd néhány percig a paprika csíkokat is. (A paprika maradjon roppanós.) Ha kész kiszedjük a hagymát és a paprikát, majd a serpenyőben a hús mindkét oldalát megpirítjuk. Kivesszük a húst, és vékony csíkokra vágjuk, majd visszatesszük a serpenyőbe a hagymás paprikával együtt, és még néhány percig pirítjuk. Rizzsel tálaljuk.
———
Vissza