Fahéjas aszalt szilva leves
2014.01.25 17:05
	Hozzávalók:
	250 g magozott aszalt szilva
	1 dl vörösbor
	300 ml kókusz tejszín
	2-3 evőkanál barna rizs liszt, vagy kukorica keményítő
	1/2 mokkáskanál bourbon vanília
	1 rúd egész fahéj
	pár szem szegfűszeg
	2-3 evőkanál nyírfa cukor
	1-1,5 l víz
	Tetejére:
	pirított mandula szeletek
	növényi tejszín hab
	Az aszalt szilvát megmossuk, és a fűszerekkel, nyírfa cukorral, vízzel, vörösborral oda tesszük főni.
	Amikor felforrt lehúzzuk a tűzről . 
Elkeverjük a növényi tejszínt csomómentesen a keményítővel és ezzel sűrítjük be a levest. Újra felforraljuk a tejszínnel, ízesítjük még őrölt fahéjjal.
Elkeverjük a növényi tejszínt csomómentesen a keményítővel és ezzel sűrítjük be a levest. Újra felforraljuk a tejszínnel, ízesítjük még őrölt fahéjjal.
	Másnapra lesz igazán finom, amikor egy éjszakát áll még a hűtőszekrényben.
	Kevés zsiradékon mandula szeleteket pirítottam , növényi tejszínhabot nyomtam a tetejére és megszórtam a mandulával. ( fotóról lemaradt:(  .. )
	Célszerű melegen, de nem forrón tálalni!
									
								———
Vissza