Erdélyi csorba

2014.01.04 18:05

Hozzávalók 4 főre:

·         30 dkg sertéscomb

·         2 evőkanál olaj

·         1 nagyobb fej vöröshagyma

·         1 tv paprika

·         1 gerezd fokhagyma

·         4 db sárgarépa

·         2 db petrezselyemgyökér

·         2 szál friss lestyán

·         1 karalábé

·         só,frissen őrölt  bors

·         2 dl tejszín (opcionális)

·         pár evőkanálnyi friss, vagy 1 teáskanálnyi porított korpacibere, vagy ecet, ízlés szerint

 

Az olajban megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, kis kockákra vágott paprikát és zúzott fokhagymát, hozzáadom a felkockázott húst, sózom, borsozom, felöntöm vízzel és majdnem puhára főzöm. Hozzáadom a felkockázott zöldségeket (azért nem a hússal egyszerre, mert nem akarom péppé főzni), a lestyánt (összehajtogatva, összekötözve, hogy ha kész a leves, egyben el lehessen távolítani) és készre főzöm. Belekeverem az ecetet, hozzáadom a tejszínt, de azzal már nem főzöm. Aprított petrezselyemmel, vagy friss, citromos kakukkfűvel megszórva tálalom. 

Forrás:

https://gabojsza.cafeblog.hu/2013/05/29/erdelyi-csorba/

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode