Erdélyi csorba
2014.01.04 18:05Hozzávalók 4 főre:
· 30 dkg sertéscomb
· 2 evőkanál olaj
· 1 nagyobb fej vöröshagyma
· 1 tv paprika
· 1 gerezd fokhagyma
· 4 db sárgarépa
· 2 db petrezselyemgyökér
· 2 szál friss lestyán
· 1 karalábé
· só,frissen őrölt bors
· 2 dl tejszín (opcionális)
· pár evőkanálnyi friss, vagy 1 teáskanálnyi porított korpacibere, vagy ecet, ízlés szerint
Az olajban megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, kis kockákra vágott paprikát és zúzott fokhagymát, hozzáadom a felkockázott húst, sózom, borsozom, felöntöm vízzel és majdnem puhára főzöm. Hozzáadom a felkockázott zöldségeket (azért nem a hússal egyszerre, mert nem akarom péppé főzni), a lestyánt (összehajtogatva, összekötözve, hogy ha kész a leves, egyben el lehessen távolítani) és készre főzöm. Belekeverem az ecetet, hozzáadom a tejszínt, de azzal már nem főzöm. Aprított petrezselyemmel, vagy friss, citromos kakukkfűvel megszórva tálalom.
Forrás:
———
Vissza