Epres panna cotta

2014.05.02 01:21

Hozzávalók:

  • 6 dl tejszín
  • 3 ek. cukor
  • 4 lap zselatin
  • 1 rúd vanília
  • 25 dkg eper

A tejszínt a cukorral, a vanília kikapart belsejével és héjával együtt lassú tűzön 8-10 percig főzzük. Közben a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt levesszük a tűzről és kivesszük a vanília rudat, majd a zselatint kinyomkodva hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg feloldódik. A tejszínt kiöblített formákba öntjük és hűtőben jól lehűtjük (ha lehet 2-3 órát pihentetjük). A panna cottát eperszósszal tálaljuk. Az eperszószhoz az epret összetörjük, (turmixoljuk) és ha szükséges édesítjük.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode