Epres panna cotta
2014.05.02 01:21Hozzávalók:
- 6 dl tejszín
- 3 ek. cukor
- 4 lap zselatin
- 1 rúd vanília
- 25 dkg eper
A tejszínt a cukorral, a vanília kikapart belsejével és héjával együtt lassú tűzön 8-10 percig főzzük. Közben a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt levesszük a tűzről és kivesszük a vanília rudat, majd a zselatint kinyomkodva hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg feloldódik. A tejszínt kiöblített formákba öntjük és hűtőben jól lehűtjük (ha lehet 2-3 órát pihentetjük). A panna cottát eperszósszal tálaljuk. Az eperszószhoz az epret összetörjük, (turmixoljuk) és ha szükséges édesítjük.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza