Diós-mazsolás metélt

2014.02.28 12:09

Hozzávalók:

  • 25 dkg cérnametélt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 15 dkg cukor (barnacukor, nádcukor)
  • fahéj

A cérnametéltet a szokásos módon enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy kisebb tűzálló tálba rakjuk a tészta felét, rászórjuk a diót, a mazsolát, és őrölt fahéjjal megfűszerezzük, majd a tészta másik felét rásimítjuk. A citrom levéből, reszelt héjából, a cukorból, és 1 dl vízből szirupot főzünk, majd a tésztára öntjük, és előmelegített sütőben kb. 200 ° C-on megsütjük.

Vissza