Diós-csokoládés golyók

2013.12.28 01:46

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg aszalt sárgabarack
  • 4 ek baracklekvár
  • 4 ek porcukor
  • 3-4 ek rum
  • 1 tk rumaroma vagy rum
  • 2 ek olaj
  • 30 dkg csokoládé
  • 5 dgk dió (díszítéshez)

Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk és rumba áztatjuk.

A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárral az aszalt sárgabarackkal, a rumaromával. Jól összegyúrjuk a masszát, és kicsi gombócokat formálunk belőle. Hűtőbe rakjuk, és hagyjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek. A csokoládét az olajjal megolvasztjuk gőz fölött, és bevonjuk vele a golyókat, díszítésképpen megszórjuk durvára vágott dióval.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode