Diós-csokoládés golyók
2013.12.28 01:46Hozzávalók:
- 30 dkg darált dió
- 30 dkg aszalt sárgabarack
- 4 ek baracklekvár
- 4 ek porcukor
- 3-4 ek rum
- 1 tk rumaroma vagy rum
- 2 ek olaj
- 30 dkg csokoládé
- 5 dgk dió (díszítéshez)
Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk és rumba áztatjuk.
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárral az aszalt sárgabarackkal, a rumaromával. Jól összegyúrjuk a masszát, és kicsi gombócokat formálunk belőle. Hűtőbe rakjuk, és hagyjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek. A csokoládét az olajjal megolvasztjuk gőz fölött, és bevonjuk vele a golyókat, díszítésképpen megszórjuk durvára vágott dióval.
———
Vissza