Csülkös bableves

2014.02.20 10:44

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarkabab
  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • olaj
  • 1 tojás
  • liszt

A babot előző nap beáztatjuk.

Feltesszük a csülköt főni, 1 kis fej vörös hagymát, és 1 gerezd fokhagymát dobunk mellé. Közben feltesszük főni a babot pici vízben, hozzá rakjuk a zöldséget nagyobb darabokra vágva, babérlevelet és pici sót. A félig megfőtt csülköt kivesszük, és a levét rászűrjük a babra. Feldaraboljuk a csülköt, kisebb kockákra, és a babhoz rakjuk. Amikor a bab megfőtt, paprikás hagymás rántást készítünk, és berántjuk a levest.  1 tojásból csipetkét készítünk, és beletesszük a levesbe, és együtt forraljuk még néhány percig.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode