Csülkös bableves
2014.02.20 10:44Hozzávalók:
- 50 dkg tarkabab
- 1 kisebb füstölt csülök
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 kis fej vöröshagyma
- 1-2 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só
- olaj
- 1 tojás
- liszt
A babot előző nap beáztatjuk.
Feltesszük a csülköt főni, 1 kis fej vörös hagymát, és 1 gerezd fokhagymát dobunk mellé. Közben feltesszük főni a babot pici vízben, hozzá rakjuk a zöldséget nagyobb darabokra vágva, babérlevelet és pici sót. A félig megfőtt csülköt kivesszük, és a levét rászűrjük a babra. Feldaraboljuk a csülköt, kisebb kockákra, és a babhoz rakjuk. Amikor a bab megfőtt, paprikás hagymás rántást készítünk, és berántjuk a levest. 1 tojásból csipetkét készítünk, és beletesszük a levesbe, és együtt forraljuk még néhány percig.
———
Vissza