Csokis-almás muffin zabpehellyel

2014.01.16 14:17
Hozzávalók:
(16 db muffin)
200 g zabpehely
200 g alma reszelve
150 g zabliszt
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
6 evőkanál kókusz olaj
450 ml víz
100 g xilit
késhegynyi bourbon vanília
1/2 kk örőlt fahéj
100 g étbevonó
 
 
A liszteket a xilittel, sütőporral vaníliával, fahéjjal összekeverjük. Az almát lehéjazzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz az olajjal, vízzel együtt. Robot gép segítségével összedolgozzuk.
Szilikon muffin sütőt használtam. Beletöltjük a masszát és előmelegített sütőben 180 C fokon 35-40 percig sütjük.
 Miután kisültek hagyjuk kihűlni. Bevonó étcsokoládét víz gőz felett felolvasztunk, majd kiskanál segítségével rácsorgatjuk a muffinok tetejére.
 
Eredeti recept:
Vissza