Csirkeszárnyas zöldségleves ceruzatésztával

2014.04.26 02:11

Hozzávalók:

  • 6 db csirkeszárny
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb zeller
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 kisebb hagyma
  • só, bors, leveskocka (erőleves vagy bármilyen más leveskocka 2 db)
  • ceruzatészta

A zöldségeket tetszés szerint karikára illetve kisebb kockára vágjuk, hozzárakjuk a csirkeszárnyakat, felengedjük vízzel és főzni kezdjük. Ha felforr, hozzáadjuk a leveskockákat, szerecsendióval, borssal, petrezselyemzölddel (egészben rakjuk a levesbe és vegyük ki, ha kész a leves) ízesíthetjük a levest, ha zsenge a zöldborsó kicsit később adjuk a leveshez. Ez a leves kb. 40 perc alatt elkészül, megpuhulnak a zöldségek is, és megfő a csirkeszárny. Ceruza tésztával kínáljuk, amit vagy a levesbe főzünk, vagy külön főzzünk meg.

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode