Csirkeszárnyas zöldségleves ceruzatésztával
2014.04.26 02:11Hozzávalók:
- 6 db csirkeszárny
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kisebb zeller
- 1 cs petrezselyem
- 1 kisebb hagyma
- só, bors, leveskocka (erőleves vagy bármilyen más leveskocka 2 db)
- ceruzatészta
A zöldségeket tetszés szerint karikára illetve kisebb kockára vágjuk, hozzárakjuk a csirkeszárnyakat, felengedjük vízzel és főzni kezdjük. Ha felforr, hozzáadjuk a leveskockákat, szerecsendióval, borssal, petrezselyemzölddel (egészben rakjuk a levesbe és vegyük ki, ha kész a leves) ízesíthetjük a levest, ha zsenge a zöldborsó kicsit később adjuk a leveshez. Ez a leves kb. 40 perc alatt elkészül, megpuhulnak a zöldségek is, és megfő a csirkeszárny. Ceruza tésztával kínáljuk, amit vagy a levesbe főzünk, vagy külön főzzünk meg.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza