Csirkemell zöldségekkel

2014.01.27 10:40

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 cukkini
  • 2 sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • ½ kk provence-i fűszerkeverék
  • 10 dkg sajt
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • só, bors

A csirkemellfiléből négy szeletet vágunk, megmossuk és szárazra töröljük, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát kb. 5-5 percig sütjük, majd kivesszük egy szűrőlapát segítségével. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott, vagy durvára reszelt cukkinit és sárgarépát. A zöldségeket nem túl puhára pároljuk (kb. 5 perc elegendő idő). A tejszínt összekeverjük a fűszerekkel, paprikával, sóval, borssal, majd a zöldségekhez öntjük és felforraljuk. A csirkemelleket visszarakjuk a serpenyőbe a zöldségekhez, és még néhány percig kis lángon pároljuk. A végén reszelt sajttal megszórjuk és már tálaljuk is. Aki szereti, francia kenyeret is tálalhat hozzá.

Vissza