Csirkemell zöldségekkel
2014.01.27 10:40Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 cukkini
- 2 sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- ½ kk provence-i fűszerkeverék
- 10 dkg sajt
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek olaj
- só, bors
A csirkemellfiléből négy szeletet vágunk, megmossuk és szárazra töröljük, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát kb. 5-5 percig sütjük, majd kivesszük egy szűrőlapát segítségével. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott, vagy durvára reszelt cukkinit és sárgarépát. A zöldségeket nem túl puhára pároljuk (kb. 5 perc elegendő idő). A tejszínt összekeverjük a fűszerekkel, paprikával, sóval, borssal, majd a zöldségekhez öntjük és felforraljuk. A csirkemelleket visszarakjuk a serpenyőbe a zöldségekhez, és még néhány percig kis lángon pároljuk. A végén reszelt sajttal megszórjuk és már tálaljuk is. Aki szereti, francia kenyeret is tálalhat hozzá.
———
Vissza