Csirkemell spárgával és újburgonyával

2014.05.02 01:22

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé (kb. 1 kg)
  • 50 dkg zöld spárga
  • 50 dkg újburgonya
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2 dl tejföl
  • só, bors, mustár
  • olaj, vaj

Az újburgonyát sós vízben egybe főzzük meg, ha megfőtt, akkor vágjuk karikákra. A spárgát megtisztítjuk (fás végeit levágjuk) és kb. 5 percig főzzük sós vízben. A húsokat nagyobb darabokra vagy szeletekre vágjuk sóval, borssal ízesítjük és egy serpenyőben olajon megpirítjuk. A hús szeleteket kiszedjük, és a maradék olajban elkeverjük a tejfölt és a mustárt (a mustárt ízlés szerint adagoljuk), majd kissé összeforraljuk. A húst visszatesszük és puhára pároljuk. Vajat (vagy olajat) forrósítunk, amiben a spárgát és a paradicsomot megpirítjuk. A tálalásnál a burgonyaszeleteket locsoljuk meg a mártással, és szépen rendezzük a tányérra a husit, a spárgát és a paradicsomot is. 

 

Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!

Vissza