Csirkemell spárgával és újburgonyával
2014.05.02 01:22Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé (kb. 1 kg)
- 50 dkg zöld spárga
- 50 dkg újburgonya
- 25 dkg koktélparadicsom
- 2 dl tejföl
- só, bors, mustár
- olaj, vaj
Az újburgonyát sós vízben egybe főzzük meg, ha megfőtt, akkor vágjuk karikákra. A spárgát megtisztítjuk (fás végeit levágjuk) és kb. 5 percig főzzük sós vízben. A húsokat nagyobb darabokra vagy szeletekre vágjuk sóval, borssal ízesítjük és egy serpenyőben olajon megpirítjuk. A hús szeleteket kiszedjük, és a maradék olajban elkeverjük a tejfölt és a mustárt (a mustárt ízlés szerint adagoljuk), majd kissé összeforraljuk. A húst visszatesszük és puhára pároljuk. Vajat (vagy olajat) forrósítunk, amiben a spárgát és a paradicsomot megpirítjuk. A tálalásnál a burgonyaszeleteket locsoljuk meg a mártással, és szépen rendezzük a tányérra a husit, a spárgát és a paradicsomot is.
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza