Csirkemájrizottó

2013.12.14 14:34

Hozzávalók:

·         25 dkg csirkemáj, 

·         20 dkg rizs, 

·         3 evőkanál olaj, 

·         1 doboz zöldborsó-kukorica mix,

·         1 sárgarépa

·         1 kápiapaprika, 

·         5 dkg reszelt sajt, 

·         1 mokkáskanál törött fehér bors, 

·         1 mokkáskanál majoranna

·         ízlés szerint kevés só.

 

Elkészítés:
A csirkemájat kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk. A paprikát, sárgarépát felkockázzuk és a májhoz adjuk. Amikor a répa már félig puha,  belekeverjük a zöldborsót és a kukoricaszemeket, ízesítjük. Mikor az összes levét elfövi, beletesszük a rizst és a rizzsel megegyező mennyiségű langyos vizet. Mikor a rizs beszívta a folyadékot, ismét hozzáadunk ugyanannyi vizet, mint az előbb és fedő alatt készre pároljuk. Még forrón, óvatosan, villával átkeverjük, és a reszelt sajtot is belekeverjük. 

Vissza