Csirkemájrizottó
2013.12.14 14:34Hozzávalók:
· 25 dkg csirkemáj,
· 20 dkg rizs,
· 3 evőkanál olaj,
· 1 doboz zöldborsó-kukorica mix,
· 1 sárgarépa
· 1 kápiapaprika,
· 5 dkg reszelt sajt,
· 1 mokkáskanál törött fehér bors,
· 1 mokkáskanál majoranna
· ízlés szerint kevés só.
Elkészítés:
A csirkemájat kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk. A paprikát, sárgarépát felkockázzuk és a májhoz adjuk. Amikor a répa már félig puha, belekeverjük a zöldborsót és a kukoricaszemeket, ízesítjük. Mikor az összes levét elfövi, beletesszük a rizst és a rizzsel megegyező mennyiségű langyos vizet. Mikor a rizs beszívta a folyadékot, ismét hozzáadunk ugyanannyi vizet, mint az előbb és fedő alatt készre pároljuk. Még forrón, óvatosan, villával átkeverjük, és a reszelt sajtot is belekeverjük.
———
Vissza