Csirke kuszkusszal

2014.04.04 21:34

Hozzávalók:

  • 20 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 20 dkg csicseriborsó  (ha nem konzerv, előtte áztassuk be forró vízbe 1 órára)
  • 30 dkg csontos csirkemell
  • 15 dkg kuszkusz  
  • 1 citrom
  • fél vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál olívaolaj
  • só, bors
  • köménymag őrölve
  • gyömbérpor
  • 1 leveskocka
Elkészítés:
 
Az olajon a kockázott vörörhagymát és a fokhagymát megdinszteljük, rátesszük az 1 kanál paradicsompürét, az 1 teáskanál gyömbért és az 1 teáskanál köményt, majd 1 percig pirítjuk. Ezt követően a kockázott paradicsomot és a csicseriborsót és ha szükséges, 1 kanál cukrot is.
Pár perc múlva a darabolt csirkemellet is hozzáadjuk és 10-15 perc alatt készre főzzük. 
A kuszkuszhoz a leveskockát 2,5-3 dl forró vízben felfőzzük, majd ráöntjük a kuszkuszra és lefedjük 10 percre. Ha az összes levet felszívta, 1 citrom levével felkeverjük és a csirkemellhez köretként adjuk. 
 
 
 
Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode