Csirke kuszkusszal
2014.04.04 21:34Hozzávalók:
- 20 dkg paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 20 dkg csicseriborsó (ha nem konzerv, előtte áztassuk be forró vízbe 1 órára)
- 30 dkg csontos csirkemell
- 15 dkg kuszkusz
- 1 citrom
- fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 kanál olívaolaj
- só, bors
- köménymag őrölve
- gyömbérpor
- 1 leveskocka
Elkészítés:
Az olajon a kockázott vörörhagymát és a fokhagymát megdinszteljük, rátesszük az 1 kanál paradicsompürét, az 1 teáskanál gyömbért és az 1 teáskanál köményt, majd 1 percig pirítjuk. Ezt követően a kockázott paradicsomot és a csicseriborsót és ha szükséges, 1 kanál cukrot is.
Pár perc múlva a darabolt csirkemellet is hozzáadjuk és 10-15 perc alatt készre főzzük.
A kuszkuszhoz a leveskockát 2,5-3 dl forró vízben felfőzzük, majd ráöntjük a kuszkuszra és lefedjük 10 percre. Ha az összes levet felszívta, 1 citrom levével felkeverjük és a csirkemellhez köretként adjuk.
———
Vissza