Csicsókakrémleves
2014.02.28 12:06Hozzávalók:
- 50 dkg csicsóka
- 1 burgonya
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- só, bors, ételízesítő
- olaj, olivaolaj, (vaj)
- levesgyöngy
Tetszőleges zsiradékon (olaj, olivaolaj, vaj) megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, és végül a hámozott, felkockázott zöldségeket, és picit átforgatjuk. Felöntjük a zöldségeket bő 1 liter vízzel (esetleg alaplével) és ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd puhára főzzük. A tűzről levéve a levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.
———
Vissza