Csicsókakrémleves

2014.02.28 12:06

Hozzávalók:

  • 50 dkg csicsóka
  • 1 burgonya
  • 1 kisebb zeller
  • 1 kisebb hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, ételízesítő
  • olaj, olivaolaj, (vaj)
  • levesgyöngy

Tetszőleges zsiradékon (olaj, olivaolaj, vaj) megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát, és végül a hámozott, felkockázott zöldségeket, és picit átforgatjuk. Felöntjük a zöldségeket bő 1 liter vízzel (esetleg alaplével) és ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd puhára főzzük. A tűzről levéve a levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.

Vissza