Császármorzsa
2014.01.08 17:43Hozzávalók:
- 2,5 dl liszt
- 2,5 dl búzadara
- 5 dl tej
- 4 tojás
- 5 dkg cukor (2 ek)
- 3 ek olaj, vagy vaj
- csipet só
- 10 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
- baracklekvár
A lisztet és a búzadarát simára keverjük a tejben. Kicsit állni hagyjuk, (ha van rá időnk), hogy a dara megduzzadjon. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, majd a tojások sárgáját és, a habbá vert fehérjét. A megforrósított zsiradékra öntjük a tészta felét (kb. a tészta fele fér bele egyszerre a serpenyőbe), és pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és darabokra törve készre sütjük. Forró baracklekvárral tálaljuk, és ha szükséges porcukorral is meghintjük.
———
Vissza