Császármorzsa

2014.01.08 17:43

Hozzávalók:

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor (2 ek)
  • 3 ek olaj, vagy vaj
  • csipet só
  • 10 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • baracklekvár

A lisztet és a búzadarát simára keverjük a tejben. Kicsit állni hagyjuk, (ha van rá időnk), hogy a dara megduzzadjon. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat, majd a tojások sárgáját és, a habbá vert fehérjét. A megforrósított zsiradékra öntjük a tészta felét (kb. a tészta fele fér bele egyszerre a serpenyőbe), és pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és darabokra törve készre sütjük. Forró baracklekvárral tálaljuk, és ha szükséges porcukorral is meghintjük.

Vissza