Citromos sertésszűz árpagyönggyel
2014.02.17 22:25Hozzávalók:
- 1 sertésszűz
- 2 ek vörösborecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek napraforgóolaj
- 1 kis hagyma
- koriandermag
- 20 dkg arpagyöngy
- 1 leveskockából készült alaplé (6-7dl)
- kakukkfű
- 10dkg bébispenót
- 1 citrom
Elkészítés:
A szűzet szeletekre vágjuk és 10 percre beletesszük a borecetes, fokhagymás pácba, majd hirtelen kisütjük.
Ezalatt a serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát és a koriandert, hozzáadjuk az árpagyöngyöt és tovább pirítjuk, beletesszük a kakukkfüvet, majd felöntjük az alaplével. A gersli puhulásáig, a folyadék elpárolgásáig főzzük. Hozzákeverjük a spenótot és a citrom levét és héját.
———
Vissza