Citromos sertésszűz árpagyönggyel

2014.02.17 22:25

Hozzávalók:

  • 1 sertésszűz
  • 2 ek vörösborecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 1 kis hagyma
  • koriandermag
  • 20 dkg arpagyöngy
  • 1 leveskockából készült alaplé (6-7dl)
  • kakukkfű
  • 10dkg bébispenót
  • 1 citrom

Elkészítés:

A szűzet szeletekre vágjuk és 10 percre beletesszük a borecetes, fokhagymás pácba, majd hirtelen kisütjük. 

Ezalatt a serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát és a koriandert, hozzáadjuk az árpagyöngyöt és tovább pirítjuk, beletesszük a kakukkfüvet, majd felöntjük az alaplével. A gersli puhulásáig, a folyadék elpárolgásáig főzzük. Hozzákeverjük a spenótot és a citrom levét és héját. 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode