Citromos – Gyömbéres – Mézes Zabkocka
2014.01.09 00:41Hozzávalók:
- 400 g kislevelű zabpehely
- 100 – 150 g pattogtatott amarant
- maréknyi mazsola
- maréknyi kandírozott citrom héj – kukorica sziruppal, nem cukorral!
- 1/2 citrom reszelt héja
- kevés friss gyömbér reszelve
- 200 – 250 g méz, vagy agave szirup
- 250 g olvasztott, bio margarin
- 1/2 citrom leve
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd hozzáadjuk a mézet, olvasztott, bio margarint, citromlevet és alaposan összekeverjük. Egy tetszőleges méretű sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és alaposan belenyomkodjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 C fokon 8-10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 150 C fokra és kissé megnyitjuk a sütő ajtót és további 10 percig sütjük. Miután kivettük még melegen felszeljük, majd hagyjuk teljesen kihűlni!
Sütis dobozban, vagy légmentesen záródó dobozban , száraz, hűvösebb helyen 7-10 napig fogyaszthatjuk, magunkkal vihetjük, stb.
———
Vissza