Citromos – Gyömbéres – Mézes Zabkocka

2014.01.09 00:41

Hozzávalók:

  • 400 g kislevelű zabpehely
  • 100 – 150 g pattogtatott amarant
  • maréknyi mazsola
  • maréknyi kandírozott citrom héj – kukorica sziruppal, nem cukorral!
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • kevés friss gyömbér reszelve
  • 200 – 250 g méz, vagy agave szirup
  • 250 g olvasztott, bio margarin
  • 1/2 citrom leve

Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd hozzáadjuk a mézet, olvasztott, bio margarint, citromlevet és alaposan összekeverjük. Egy tetszőleges méretű sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és alaposan belenyomkodjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 C fokon 8-10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 150 C fokra és kissé megnyitjuk a sütő ajtót és további 10 percig sütjük. Miután kivettük még melegen felszeljük, majd hagyjuk teljesen kihűlni!
Sütis dobozban, vagy légmentesen záródó dobozban , száraz, hűvösebb helyen 7-10 napig fogyaszthatjuk, magunkkal vihetjük, stb.

Vissza