Citromos csirke

2014.02.04 14:13

Hozzávalók:

  • 2 citrom
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 4 egész csirkecomb
  • 1 csontos csirkemell
  • 0,5 kg burgonya
  • só, bors
  • olaj
     
Elkészítés:
 
A csirkéket megtisztítjuk, feldaraboljuk: a combokat ketté, a mellet 4 részbe. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük. A burgonyát megmossuk, ízlés szerint megpucoljuk, cikkekre vágjuk és a húsok mellé tesszük. A fokhagymát gerezdekre szedjük, a kés lapjával kicsit kinyomjuk és a tálba tesszük. 
Az egyik citromot kifacsarjuk, a másikat karikákra vágjuk. A citromlevet a sóval, borssal és a rozmaringlevelekkel összekeverjük és egyenletesen röntjük a húsokra. A citromkarikákat szintén beletesszük a tálba. 
Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 45 percig sütjük, majd alufólia nélkül további 10 perc alatt pirítjuk.
 
Rizzsel és a velesült burgonyával tálaluk
Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode