Citromos csirke
2014.02.04 14:13Hozzávalók:
- 2 citrom
- 1 fej fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 4 egész csirkecomb
- 1 csontos csirkemell
- 0,5 kg burgonya
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkéket megtisztítjuk, feldaraboljuk: a combokat ketté, a mellet 4 részbe. Olajjal kikent tűzálló tálba tesszük. A burgonyát megmossuk, ízlés szerint megpucoljuk, cikkekre vágjuk és a húsok mellé tesszük. A fokhagymát gerezdekre szedjük, a kés lapjával kicsit kinyomjuk és a tálba tesszük.
Az egyik citromot kifacsarjuk, a másikat karikákra vágjuk. A citromlevet a sóval, borssal és a rozmaringlevelekkel összekeverjük és egyenletesen röntjük a húsokra. A citromkarikákat szintén beletesszük a tálba.
Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 45 percig sütjük, majd alufólia nélkül további 10 perc alatt pirítjuk.
Rizzsel és a velesült burgonyával tálaluk
———
Vissza