Burgonyás rakottas
2014.04.12 05:24Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 50 dkg darált hús
- 1 vöröshagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 10 dkg trappista sajt
- só, bors, ételízesítő, babérlevél
- tej, vaj
- olaj
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A hagymát és a répát feldaraboljuk kis kockára, majd olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a répát, és a darált húst is, és kissé lepirítjuk. Hozzá keverjük a sűrített paradicsomot, felengedjük kb. 2,5-3 dl alaplével (ételízesítővel vagy egy fél zöldségleveskockából is készíthetjük) borsozzuk, sózzuk, ha szükséges (egy-két babérlevéllel is ízesíthetjük, hogy még érdekesebb legyen az íze) és megfőzzük. Ha a burgonya megfőtt, szűrjük le, törjük össze, és ízlés szerint készítsünk burgonyapürét, vajjal, tejjel. Ha a hús is kész (babérleveleket szedjük ki), keverjük a húshoz a felkockázott paradicsomot, és az egészet öntsük egy hőálló tálba, igazítsuk a tetejére a burgonyapürét, szórjuk rá a reszelt sajtot és forró sütőben (200 ° C-on) süssük meg (kb. negyed óra).
Dinner for home, több mint élelmiszer házhozszállítás!
———
Vissza