Burgonyafőzelék fasírtgolyóval
2014.02.21 00:52Hozzávalók:
Burgonyafőzelék:
- 1 kg burgonya
- 2-3 babérlevél
- só
- 2-3 ek liszt
- olaj
- pirospaprika
- ecet
- 1 pohár tejföl
Fasírtgolyó:
- 60 dkg darált hús
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 2 zsemle
- só, bors, majoranna
- pirospaprika, zsemlemorzsa
- olaj
A megtisztított burgonyát kisebb kockákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, és beledobjuk a babérleveleket, majd puhára főzzük a burgonyát. A lisztből az olajjal rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, és berántjuk a főzeléket. Pici ecettel ízesíthetjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk, és felforraljuk.
A zsemléket vízbe vagy tejbe áztatjuk, és miután megpuhultak, kinyomkodjuk és a darált húsra morzsoljuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és a tojásokkal együtt szintén a húshoz adjuk. A húst ízesítjük, sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával, és jól elkeverjük. A masszából apró golyókat formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.
———
Vissza