Burgonyafőzelék fasírtgolyóval

2014.02.21 00:52

Hozzávalók:

Burgonyafőzelék:

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 babérlevél
  • 2-3 ek liszt
  • olaj
  • pirospaprika
  • ecet
  • 1 pohár tejföl

Fasírtgolyó:

  • 60 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • só, bors, majoranna
  • pirospaprika, zsemlemorzsa
  • olaj

A megtisztított burgonyát kisebb kockákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, és beledobjuk a babérleveleket, majd puhára főzzük a burgonyát. A lisztből az olajjal rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, és berántjuk a főzeléket. Pici ecettel ízesíthetjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk, és felforraljuk.

A zsemléket vízbe vagy tejbe áztatjuk, és miután megpuhultak, kinyomkodjuk és a darált húsra morzsoljuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és a tojásokkal együtt szintén a húshoz adjuk. A húst ízesítjük, sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával, és jól elkeverjük. A masszából apró golyókat formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.

 

Vissza