Brokkolis polenta
2014.01.17 11:37
Hozzávalók:

130 g kukorica dara
1 kk himalaya só
3szoros mennyiségű víz
2 evőkanál olaj
1 kis fej brokkoli
1 cikk fokhagyma
késhegynyi őrölt szerecsendió
növényi sajt a tetejére
A sós vizet forralni kezdjük és amikor már éppen forr, beleszórjuk a darát és állandó keverés mellett addig főzzük ameddig besűrűsödik. Közben a brokkolit rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk.
Tipp: Ha a pároló vízbe késhegynyi szódabikarbónát teszünk akkor szép zöldek maradnak a brokkoli rózsák.
Kiolajozzunk egy tepsit, a kész puliszkát ízesítjük a szerecsendióval, préselt fokhagymával, belekeverjük az 1 evőkanál kókusz olajat és beleöntjük a tepsibe. Rátesszük a tetejére a lecsöpögtetett brokkolit, sajtot a tetejére és 15-20 percre a sütőbe tesszük 180 C fokon.
eredeti recept:
———
Vissza